x

Iklan

Mang Ujang

Penulis Indonesiana
Bergabung Sejak: 26 April 2019

Sabtu, 27 April 2019 20:06 WIB

[Basa Sunda] Serat Kanggo Neng Wina

Serat kanggo Neng Wina, panyanyi pop sunda "Budak Saha".

Dukung penulis Indonesiana untuk terus berkarya

Hey, Wina, kumaha damang?

Asa karek kamari, wanoh sareng salira. Saliwatan.

Tapi, sakali kenal, terus nancep kana ati. Soara anjeun teu daek incah.

Iklan
Scroll Untuk Melanjutkan

Kalan-kalan panasaran, hayang maluruh tangtungan salira. Internet dikotektak, kliping berita diilikan. Weleh teu nimu.

Anjeung tetap jadi sosok misterius. Ukur nu kagambar dina video klip wungkul: geulis, manis, kalan-kalan andalemi, kadang-kadang ngagetkeun.

Ari haleuang anjeun, tetep jadi buruan. Dikumpulkeun, dipake batur ngaliwatan mangasa. Basa rek reup sare, base gogolehean nineung ka lembur.

Kungsi rada kaget, nimu lagu anjeung, Cinta nu Nganteng, bet aya di karaoke. Eyleuh-euleuh asa kumaha.

Ka beh dienakeun antukna manggihan raratan. Najan nelah Wina anjeun teh aslina mah Wina Juliana. Kalahiran Bandung, 4 Juli 1992.

Anjeun euyeub ku bakat. Meureun nurun ti biang salira anu oge panyanyi, Lilih Tariah.

Haleuang Tunggul Rahayu teh jadi album perdana anjeun nu dikaluarkeun taun 2005.

Satuan saentasna, kaluar lagu anu ngajawulkeun ngaran salira: Budak Saha.

Loba lagu anjeun nu geus kaluar. Ngabandunganana asa nimu mutiara kasundaan nu geus lila ilang ditinggal ngumbara.

Ari lagu nu cop pisan jeung kuring maih, lian ti Budak Saha, teh Inget ka Lembur, Cinta nu Nganteng, jeung kasatiaan.

Wina, tos gaduh lagu anyar deui? Ti kajauhan asa hese ngabandungan ketak salira. Padahal ati mah terus ajol-ajolan dijurung kahayang.

Hoyong oge neuleuman kahirupan sapopoe anjeun. Naha saendah suara anjeung?

Hey, Wina... !(*)

Versi Youtube di handap ieu:

Foto: Youtube

Ikuti tulisan menarik Mang Ujang lainnya di sini.


Suka dengan apa yang Anda baca?

Berikan komentar, serta bagikan artikel ini ke social media.












Iklan

Terpopuler

Pagan

Oleh: Taufan S. Chandranegara

Senin, 10 Juni 2024 12:33 WIB

Terpopuler

Pagan

Oleh: Taufan S. Chandranegara

Senin, 10 Juni 2024 12:33 WIB